Cztery razy w roku odbywa się program „Doceń Polskie”. Tym razem i my zgłosiliśmy nasze produkty, czyli bułki z dużą zawartością błonnika. Program Doceń Polskie odbywa się cyklicznie od 2011 roku, a zasiada w nim specjalna Loża Ekspertów, która biorąc pod uwagę kilka ważnych aspektów produktu, jak smak, wygląd czy stosunek do jakości – przyznaje punkty. Jeżeli dany produkt otrzyma co najmniej 7,5 punktów, to honorowany jest certyfikatem i logo „Doceń Polskie”.
W tym wydaniu zgłosiliśmy również nasze produkty. A konkretnie bułka IG z obniżonym poziomem indeksu glikemicznego, idealne rozwiązanie dla cukrzyków. Bułka Mega Błonnik, której zawartość błonnika to aż 6,6%, a także przyjemną alternatywę od codziennej konsumpcji – Bułka Słodka z czekoladą i żurawiną błonnik plus. Wszystkie nasze produkty zostały zakwalifikowane do programu „Doceń Polskie”, a następnie oceniane przez specjalnie powołaną lożę ekspertów. W skład loży wchodzą znakomici kucharze czy technologowie żywności. Jak wspominaliśmy, potrzeba aż 7,5 punktów by móc otrzymać certyfikat.
Jak się okazało nasze produkty zgarnęły maksymalną ilość punktów czyli 10! Oznacza to, że otrzymaliśmy nie tylko zwykły certyfikat, ale tytuł „Top Produkt”. Przypomnijmy, że Loża Ekspertów ocenia smak, wygląd i stosunek ceny do jakości danego produktu. Jak widać wszystkie aspekty naszych bułek zostały spełnione w 100%.
Wyniki konkursów możecie śledzić na blogu Doceń Polskie: www.blog.docenpolskie.pl