Aktualności

10 stycznia 2023

Jakich składników unikać w bułkach?

Bułki to jeden z najpopularniejszych produktów piekarniczych na świecie. Są one dostępne w różnych odmianach i smakach, dzięki czemu każdy może znaleźć coś dla siebie. Niestety, […]
3 stycznia 2023

Mąka orkiszowa w bułkach – właściwościach

Bułki z mąki orkiszowej mogą być dobrym źródłem błonnika i składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, witamina E, magnez, fosfor i żelazo. Mąka orkiszowa […]
30 grudnia 2022

Szczęśliwego nowego roku

Butikowy zakład pieczywa PanPiek pragnie podziękować wszystkim za 2022 rok! Minął on bardzo szybko i intensywnie, pojawiło się sporo nowych produktów, nawiązaliśmy nowe kontakty i staliśmy […]
29 grudnia 2022

Czy w chlebie razowym znajduje się błonnik?

Chleb razowy to rodzaj pieczywa, który jest uważany za zdrowszy niż chleb biały, ponieważ zawiera więcej błonnika i składników odżywczych. Błonnik jest rodzajem węglowodanów, które są […]