Pakowanie produktów w technologii MAP, czyli Modified Atmosphere Packaging. To pakowanie w atmosferze zmodyfikowanej. Na czym polega ta technologia? Mianowicie na zastąpieniu powietrza, które wypełnia opakowanie – specjalną mieszanką gazów.
Skład takiej mieszanki dobierany jest indywidualnie w zależności od właściwości produktu. Dzięki temu mamy pewność, że nasze produkty będą świeże i bezpiecznie zapakowane. Technologia MAP to metoda, która znacząco przedłuża termin przydatności produktu do spożycia. Pozwala oferować świeżą bułkę przez dłuższy czas! Zazwyczaj jest ona lekko schłodzona.
Do tego celu wykorzystujemy specjalne urządzenia, które oferują możliwość pakowania w Technologii MAP. Co jest ważne? Technologia ta wypiera konserwanty! Przy jej zastosowaniu nie potrzebujemy konserwantów, by produkt został dłużej świeży! Przez to klient może cieszyć się zdrowymi bułkami bez niechcianych składników.
Coraz więcej osób w końcu chce spożywać świeżą żywność, która nie zawiera w sobie konserwantów. PanPiek wychodzi tym oczekiwaniom naprzeciw i dlatego korzysta z technologii pakowania MAP! Taka żywność psuje się dużo dłużej. A w efekcie, większa trwałość produktów to również ograniczenie konieczności utylizacji odpadów. Czyli przy okazji pomagamy w ochronie środowiska!
Galeria już wkrótce dostępna!