Technologia

LINIA TECHNOLOGICZNA

Nasza linia produkcyjna austriackiej firmy KÖNIG składa się z następujących podzespołów:
  • dzielarka INDUSTRIE REX

    zapewnia harmonizację delikatnej obróbki ciasta i przestrzeganie dokładnych limitów wagi z wydajnością godzinową do 20 000 sztuk.
  • linia produkcyjna KGV-KGN

    prócz imponujących danych dotyczących wydajności, ujawnia się w wielu szczegółach, które gdy wszystkie działają płynnie, tworzą idealną maszynę. Wyprodukować można bułki kajzerki, bułki cięte poznańskie, bułki śniadaniowe, bułki chłopskie czy bułki czekoladowe i wiele, wiele więcej! Dzięki systemowi modułowemu możliwe kombinacje wielu wyrobów, ponieważ nasza wysokowydajna linia przemysłowa optymalnie dostosowują się do indywidualnych życzeń naszych klientów. Dzięki temu możemy zagwarantować najwyższą jakość produktu. Zainstalowane wysoce wydajne lampy UVC zapewniają skuteczną metodą sterylizacji wobec bakterii, drożdży, wirusów, pleśni oraz zapewniają dezynfekcje powietrza i powierzchni, wody  w trakcie trwania procesów produkcyjnych- bez przerw w produkcji.
  • piec PU INTEGRAL

    piec zapewnia automatyczne pieczenia przemysłowe w niezależnych strefach pieczenia do regulacji temperatury, ilość powietrza i wilgotności, które umożliwiają optymalną jakość produktu dla wyrobów. Indywidualne strefy wypieku zapewniają idealne rezultaty pieczenia dla wszystkich produktów do pieczenia wstępnego i gotowego. Produkcja półwyrobów o bardzo krótkim czasie wypieku realizowana jest za pomocą dwóch niezależnie pracujących wózków załadowczych. Dodatkowo piec posiada zintegrowane opryskiwanie wstępne i końcowe produktów
  • VULGANUS ARCTILINE

    spirala Vulganus Arcticline to optymalne rozwiązanie do schładzania lub zamrażania naszego pieczywa, która to chłodzi lub zamraża nasze produkty w sposób higieniczny, wydajny i ekonomiczny. Produkty są szybko zamrażane dzięki zamkniętej cyrkulacji powietrza.
  • linia automatycznego pakowania pieczywa mrożonego PATTYN

    pakowanie naszych wyrobów odbywa się poprzez wysokowydajną automatyczną linię pakowania. Za bezpieczeństwo przed przedostaniem się do kartonu nieodpowiedniego (zanieczyszczonego ciałem obcym) produktu odpowiada metal-detektor. Wymagana ilość bułek jest zapewniona poprzez laserową zliczarkę. Nasza linia pozwala szybko i skutecznie zapakować nasze produkty do ok. 30 000 szt./h.

Technologia pakowania MAP

Przedstawiamy także produkty pakowane w technologii MAP
Technologia ta polega na zastąpieniu powietrza wypełniającego opakowanie specjalną mieszaniną gazów. Pakowanie żywności w zmodyfikowanej atmosferze gazowej polega na zmianie składu atmosfery (lub zastąpieniu próżni) wokół produktu odpowiednio dobraną mieszaniną gazową